Prejsť na obsah

Deň otvorených dverí

4minút, 21sekúnd

4. február 2021 | 10:00-12:00 |online

Vitajte na stránke Virtuálneho dňa otvorených dverí na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach! 

Cieľom je predstaviť Vám naše študijné programy a dôvody prečo si myslíme, že pre svoje vzdelanie a budúce zamestnanie by ste mali zvoliť našu odbornosť a tradíciu.  Našim vedcom sa podarilo vyvinúť inteligentné materiály, schopné merať teplotu či pnutie v mikroskopických mierkach, čo nachádza uplatnenie v chirurgii, stavebných konštrukciách, alebo v elektronike. Vďaka nanotechnológiám sme zlepšili účinnosť testov na COVID19, vyvíjame  efektívnejšie batérie pre elektromobily a máme riešenia pre uskladnenie vodíka ako paliva budúcnosti. Pomohli sme vyvinúť nové liečivá a postupy liečby rakoviny či cukrovky. Skúmame extrémny v krajine, jaskyne, tundru, ľadovce, pričom sme našli a opísali mnoho nových organizmov a ich ekosystémov. Vyvíjame geoinformatické nástroje, ktorými vieme vypočítať fotovoltický potenciál budov či teplotu povrchu kdekoľvek na Zemi. Vieme pripraviť moderného učiteľa do praxe.

Do online podujatia sme zapojili všetky naše pracoviská, ktoré sa na výučbe priamo podieľajú. Sprostredkujeme Vám tak ponuku študijných programov, podmienky štúdia a všetko, čo k tomu patrí.

Informácie získate prostredníctvom živého prenosu a online konzultácií formou komentárov k facebookovej udalosti. Preto si ju neváhajte pridať alebo nás sledujte aj na instagrame. O svoje odporúčania a zážitky sa s Vami podelia zástupcovia fakulty, učitelia, študenti či absolventi. Ak nám počas live streamu položíte otázku do komentárov k nemu, zaradíte sa do súťaže o chytré hodinky Garmin Forerunner 45 BlackPodmienky súťaže.

Harmonogram Virtuálneho dňa otvorených dverí 04.02.2021

10:00 h PRÍHOVOR DEKANA 
doc. RNDr. Roman Soták, PhD.
 
10:05 h DISKUSIA S PRODEKANOM PRE VZDELÁVANIE
doc. RNDr. Marián Kireš, PhD.

výnimočnosť Prírodovedeckej fakulty UPJŠ, ponuka jednoodborového štúdia, medziodborového štúdia a štúdia učiteľstva, podmienky prijatia z gymnázií a odborných stredných škôl, SCIO testy, možnosti štúdia v zahraničí a ďalšie všeobecné informácie;

Viac praktických informácií o prihláške, štúdiu, ubytovaní, Košiciach

RNDr. Nikola Jureková, doktorandka 
RNDr. Terézia Kisková, PhD., zástupca riaditeľa ústavu pre vonkajšie vzťahy 
 
doc. RNDr. Marek Bombara, Ph.D., zástupca riaditeľa ústavu pre štúdium 
doc. RNDr. Katarína Štroffeková, CSc.,  zástupca pre styk s verejnosťou 
 
RNDr. Jana Šandrejová, PhD.,  zástupca riaditeľa ústavu pre vonkajšie vzťahy 
 
RNDr. Veronika Hubeňáková, PhD., pedagóg 
Bc. Laura Višťanová, študentka 
 
RNDr. Juraj Šebej, PhD., zástupca riaditeľa ústavu pre vonkajšie vzťahy
Bc. Eva Marková, študentka
 
 doc. Mgr. Michal Gallay, PhD. pedagóg
 
11:50 h VYŽREBOVANIE VÝHERCU CENY A ZHRNUTIE 
Vyhodnotenie súťaže o chytré hodinky GARMIN Forerunner 45 spomedzi zadávateľov komentárov FB/IG udalosti Virtuálneho DOD na Facebooku. Do súťaže bude zaradený každý účastník, ktorý odpovie na výzvu uvedenú v statuse pri live streame, v úvode live streamu aj v komentároch k live streamu na Facebooku.
 
12:00 h UKONČENIE ŽIVÉHO PRENOSU
Do plánovaných dvoch hodín programu sa nezmestí všetko, preto ponúkame pre viac informácií ku každému odboru odkazy na videá, články, oficiálne zdroje na stránke nadvakroky.sk. Najzaujímavejšie a aktuálne vedecké výsledky na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ sa dozviete v rubrike Vedou meníme svet. Významné udalosti uplynulého roka nájdete v rubrike Zo života fakulty alebo v Aktualitách. Výpovede našich úspešných absolventov nájdete v rubrike Alumni Space v archíve DOD.
Odporúčame nechať sa nimi vtiahnuť do deja u nás. Získate tak lepšiu predstavu o ponuke a kvalite vzdelávania na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach.
 
 
Súhrn všetkých dôležitých informácií o štúdiu na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach nájdete na /prirodovedecka-fakulta/informacie-pre-zaujemcov-o-studium/
Otázky k administratívnemu procesu či samotnej prihláške zodpovieme tiež na adrese pf-studijne@upjs.sk, v diskusnom fóre, alebo cez FB stránku fakulty.
 

Prílohy

File File size
pdf DOD2021_sutaz_podmienky 74 KB

Študuj na UPJŠ