Prejsť na obsah

Celoživotné vzdelávanie aj prostredníctvom e-learningu – IPEL

1minút, 16sekúnd

Dňa 22.06.2021 sa na rektoráte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach uskutočnil seminár k výstupom projektov realizovaných v rámci programu Inštitucionálnej podpory e-learningu (IPEL) v akademickom roku 2020/2021. Seminár bol určený všetkým tvorivým pracovníkom a doktorandom univerzity, pričom jeho cieľom bolo predstaviť jednotlivé výstupy projektov IPEL a objasniť základné ciele grantovej schémy.

Podporu realizácie projektu zabezpečuje Oddelenie inovatívneho vzdelávania CCVaPP a hodnotenie i výber projektov navrhnutých na financovanie uskutočňuje pracovná skupina v rámci Komisie UPJŠ Vnútorného vedeckého grantového systému (VVGS) pre hodnotenie vzdelávacích projektov. Podmienkou úspechu projektu je realizácia vzdelávania s využitím vytvorených e-learningových nástrojov v aktuálnom alebo nasledujúcom akademickom roku.
UPJŠ vypisuje výzvu na podávanie projektov IPEL spravidla 3 krát za 12 mesiacov podľa finančných možností univerzity. Časový harmonogram projektu IPEL (termín na podávanie projektov, termín začiatku riešenia projektov a pod.) vyplýva z vypísanej výzvy.

„Veľmi nás teší zvyšujúca sa úroveň riešených projektov. Dôležitosť podpory e-learningu sa v plnej miere ukázala práve v čase pandémie, keďže aj prezentované projekty výraznou mierou prispeli k zvyšovaniu kvality dištančného vzdelávania na UPJŠ v Košiciach,“ uviedla prof. Ing. Mária Mareková, CSc.


Študuj na UPJŠ