Prejsť na obsah

POZVÁNKA na osvetové podujatie študentov MOVEMBER2019

1minút, 19sekúnd

    Členovia Spolku medikov mesta Košice organizujú v sobotu 16. novembra 2019 v nákupnom centre Aupark ďalší MOVEMBER. Podujatie zamerané na šírenie informovanosti o mužských onkologických ochoreniach sa uskutoční v čase medzi 9. a 18. hodinou a medici budú v rámci neho okoloidúcich pánov informovať o rizikách rakoviny semenníkov a prostaty. K dispozícii budú záujemcom aj traja pracovníci Urologickej kliniky UPJŠ LF a UNLP Košice – MUDr. Ľubomír Lachváč, PhD., MUDr. Vladimíra Sobolová, MUDr. Patrícia Horváthová.
    „Keďže podujatie sa tradične koná v mesiaci november a jeho symbolom sú mužské fúzy, dostalo spojením názvu mesiaca a anglického pomenovania fúzov názov MOVEMBER. My túto preventívnu akciu organizujeme už po piaty krát a veríme, že sa nám opäť podarí osloviť množstvo pánov, aby sa zamysleli nad svojim zdravím a možnosťami prevencie. Odhaliť hrčku v semenníkoch totiž možno aj za pomoci samovyšetrenia, len je treba poznať jeho význam, správnu techniku a mať záujem starať sa o svoje zdravie,“ hovorí jedna z organizátoriek, študentka 6. ročníka Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach Lule Tomiq.
    Študenti budú mať k dispozícii aj silikónový model semenníkov, na ktorom mužom vysvetlia správnu techniku samovyšetrenia a kde je možné nahmatať patologickú hrčku. Členovia Spolku medikov mesta Košice na podujatie pozývajú širokú verejnosť aj médiá, ktoré môžu napomôcť šíreniu potrebnej osvety.

 

 


Študuj na UPJŠ