Prejsť na obsah

Rektori košických a prešovských vysokých škôl sa stretli s ministrom Gröhlingom a štátnym tajomníkom Paulisom

1minút, 24sekúnd

    Rektor Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc., sa v podvečer 21. apríla 2021 spolu s rektorkou Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Dr. h. c. prof. MVDr. Janou Mojžišovou, PhD., rektorom Technickej univerzity v Košiciach, Dr. h. c. prof. Ing. Stanislavom Kmeťom, DrSc., rektorom Prešovskej univerzity v Prešove, Dr. h. c. prof. PhDr. Petrom Kónyom, PhD., stretol s ministrom školstva Mgr. Branislavom Gröhlingom a štátnym tajomníkom MŠVVaŠ SR MUDr. RNDr. Ľudovítom Paulisom, PhD. MPH.
    V priestoroch rektorátu UPJŠ v Košiciach sa uskutočnila neformálna diskusia zameraná predovšetkým na riešenie problémov spojených s výučbou počas pandémie COVID-19, možnosťami ukončenia letného semestra aktuálneho akademického roka. Ďalším okruhom diskusie bol návrh novely zákona o vysokých školách. Obe strany v konštruktívnej atmosfére hľadali riešenie pre  prípadné zmeny v ZVŠ tak, aby novela bola akceptovaná pre reprezentácie VŠ a aby priniesla kvalitatívny posun v riadení VŠ.
    „Považujem dnešné stretnutie za veľmi užitočné, pretože sme mali dostatočný priestor si vzájomne vysvetliť svoje stanoviská k predkladaným zmenám v ZVŠ. Síce sme neprijali konkrétne závery, ale rozchádzali sme sa s tým, že vidíme možnosti ďalšieho dialógu k novelizácii tak, aby požadované reformy boli v prospech kvality vzdelávania a nezasahovali do autonómie VŠ, povedal po stretnutí rektor Pavol Sovák.


Študuj na UPJŠ